Våra turer

Hos oss på Rönneådalens Sport & Fritid kan ni hyra kanot, kajak och kombinationsturen kanot/dressin. Företag, föreningar, skolor eller i glada vänners lag – vi vänder oss till alla som tycker om att paddla i naturskön miljö. 

Rönne å bjuder både på lugnt vatten och små forsar. I ån ligger också stenar och träd men det är framkomligt överallt. När vattennivån är låg så märks stenarna i ån mer och är vattennivån hög så är det högre fart i de strömmande partierna. 

1-dagstur

Djupadal – Rönneådalens Sport & Fritid (Ljungbyhed) 17 km (ca 5h inkl. paus) 

Rönneådalens Sport & Fritid – Forsmöllan 9 km (ca 3h inkl paus)

Djupadal – Riseberga 11 km (ca 4 h inkl. paus)

Riseberga – Rönneådalens Sport & Fritid 6,5km (ca 2 h inkl paus)

Tidsangivelserna är ungefärliga men kan med sunt förnuft användas vid planering.

3-dagstur

Gunnarödsbron/Stockamöllan-Forsmöllan 37 km (ca 12h)

Tidsangivelserna är ungefärliga men kan med sunt förnuft användas vid planering.

2-dagstur

Gunnarödsbron/Stockamöllan- Rönneådalens Sport & Fritid 28 km (ca 9h)
Djupadal – Formöllan  26 km (ca 8h)

Tidsangivelserna är ungefärliga men kan med sunt förnuft användas vid planering.

Kanot och dressin tur

Paddla till Forsmöllan för att sedan cykla dressin tillbaka. Gör två aktiviteter på samma dag och kom tillbaka till startstället!

Så här går det till:

Det finns två olika starttider att välja mellan. Väljer ni förmiddagsturen så startar ni kl. 10.00 med paddling och cyklar dressin tillbaka kl. 13.30. Vill ni istället prova vår eftermiddagstur så börjar ni paddla kl. 13.30 och cyklar dressin tillbaka kl. 17.00. Vill man ha extra tid för paddlingen går det att starta tidigare än ovan utsatta tider. Meddela oss i så fall detta vid bokningen. 

Ni kommer till oss på vår kanotcentral i Ljungbyhed och får all utrustning och information som ni behöver för turen. Paddlar ner till Forsmöllan, vilket tar ca 2,5h. Lägger upp kanoten där på ställen och njuter av den fina Forsmölledammen med någon medhavd fika. 

Där efter promenerar ni ca 800 m till dressinerna och cyklar tillbaka till oss, ca 35min. Ni kommer alltså tillbaka till startplatsen, inget strul med att hämta bil eller liknande. Det finns en fin rastplats längs dressincyklingsbanan där man kan sitta ute men det finns även möjlighet att sitta under tak. Var vänliga och försök komma till dressinstarten vid utsatt tid. Skulle ni av någon anledning bli mycket försenade, mer än 30 min, får ni gärna meddela oss så att vi kan meddela dressinuthyraren. Kommer ni lite tidigt så vänta in uthyraren för att få tilldelad er dressin samt information som de ger.

Kostnaden för denna tur inkl. 1 kanot,  2 flytvästar, 2 paddlar och 1 dressin är 750 kr. Man får plats 2 vuxna eller 1 vuxen och 2 barn per dressin eller 2 vuxna och ett mindre barn. Dressinerna har dock en maxvikt på 210 kg. Det går också att byta ut kanoten mot två kajaker och då blir kostnaden 800kr. Kajak/dressin bokas via mail, ej i bokningssystemet.

 

Testa på våran populära Kanot- och dressintur

Paddla till Forsmöllan för att sedan cykla dressin tillbaka. Gör två aktiviteter på samma dag och kom tillbaka till startstället!

Tänk på – för allas trevnad:

Kontaktuppgifter

Det går att nå oss på följande sätt:

Email: info@ronneadalens.se

Telefon: 0435- 405544

Adress: Rynke 589, 264 53 Ljungbyhed

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Godkänd kanot uthyrare